top of page

Wat is jouw persoonlijke kracht? - Lessen van het Manipura Chakra

Bijgewerkt op: 4 apr. 2023


Het Manipura Chakra wordt gesymboliseerd door een gele lotus met tien blaadjes, en bevindt zich in de zonnevlecht. Het komt overeen met je persoonlijke kracht. Het bestuurt organen als maag, lever, alvleesklier, galblaas, buik en de ruggengraat achter de zonnevlecht. Het element van deze Chakra is het vuur. Vuur straalt en zet materie om in energie en geeft licht en warmte. Net zoals de zon de generator van energie is voor de aarde, zo genereert het vuurelement van het Manipura Chakra energie en verdeelt het over de rest van het lichaam. We kunnen deze chakra zien als een gloeiende gele zon die door het centrum van ons lichaam straalt.


Wat is jouw persoonlijke kracht?


Je persoonlijke kracht is wat je de wereld kunt geven door middel van je talenten, je opvattingen en je unieke identiteit waarmee je een bepaalde rol in dit leven vervult. Persoonlijke kracht kun je pas vrijelijk uiten als je zelfvertrouwen hebt. Zelfvertrouwen komt met het besef dat de bron van je energie en je kracht het universele bewustzijn of God is. Met dit besef maakt je persoonlijke macht je niet egoïstisch.


Als je Manipura-chakra open en in balans is, word je de baas over je eigen lot. Je bent ook in staat je eigen overtuigingen te kiezen in plaats van je te conformeren aan de externe overtuigingen die je worden opgelegd. Je bent nooit een slachtoffer, maar een natuurlijk leider die gecentreerd is in zijn kracht met een zeker gevoel van je eigen ik.


Wat houdt je tegen om als een Koning(in) in je Zetel van Macht te zitten?


Wat kunnen de redenen zijn voor het ontkennen, onderdrukken en tegenhouden van je persoonlijke macht?Lessen van het Manipura Chakra:


Afhankelijkheid


Je bent afhankelijk van anderen, zij het familie, vrienden, je werk of bedrijf, voor fysieke, emotionele, financiële en mentale steun. Door deze afhankelijkheid ontwikkel je angst om goodwill te verliezen of vrees je dat je verwachtingen van een persoon of situatie niet zullen worden ingelost. Je probeert altijd een persoon of situatie in jouw voordeel te beheersen. Wanneer niet aan je verwachtingen wordt voldaan, ontwikkel je verdriet, frustratie en niet-acceptatie. Dit weerhoudt je ervan je kracht te uiten en je bent bang. Je neemt nooit risico's, noch in je persoonlijke leven, noch in je beroepsleven.


De les is dat je je moet losmaken van elke vorm van afhankelijkheid en in alle opzichten onafhankelijk moet worden. Je Manipura Chakra is de relatie van jezelf met de rest van de wereld. Je kunt alleen invloed uitoefenen op de wereld wanneer je alle relaties ziet als partnerschappen die je in het leven vormt om je levensdoel en menselijke ervaring te vervullen. Alleen als je gelooft in je onafhankelijkheid en je opvattingen, krijg je een impuls om je kracht te uiten en actie te ondernemen.


Als je je losmaakt van beperkende overtuigingen van afhankelijkheid en gehechtheid, realiseer je je kracht.


- Je hebt de kracht om "Nee dank u, dat is niets voor mij" te zeggen wanneer een sociale uitnodiging, een baan of gedrag binnen een relatie niet goed voelt, zonder je zorgen te maken over wat de andere persoon (familie, maatschappij, collega's enz.) van je zou kunnen denken.


- Je hebt de kracht om "Ja" te zeggen als zich een nieuwe kans voordoet die je uit je comfortzone haalt en je een sprong in het onbekende laat maken.


- Je hebt de kracht om anderen op een assertieve manier te confronteren.


- Je hebt de kracht om vooruit te kijken.


- Je hebt de kracht om alle situaties die je in je dagelijks leven tegenkomt te beheersen en aan te pakken.


- Je hebt de kracht om je leven in handen te nemen met discipline, integriteit en inzet.


De energie van het Manipura-chakra stelt je in staat traagheid om te zetten in actie en beweging. Het stelt je in staat uitdagingen aan te gaan en vooruit te komen in je leven. Levensomstandigheden plaatsen je in een illusie van afhankelijkheid en machteloosheid. Bevrijd jezelf van deze bindingen en ontdek je inherente Kracht.Yoga om de Zonnevlecht in evenwicht te brengen


Sommige helende praktijken voor dit chakra houden fysieke activiteiten in, zoals yoga.


Omdat het element van de Zonnevlecht vuur is, zorgt de zon voor helende energie. Elke dag minstens 20-30 minuten buiten oefenen of wandelen in de zon. Als u niet naar buiten kunt, probeer dan de zon te visualiseren, voel haar warmte, licht, kracht die u van binnen verlicht; zie hoe zij elke ruimte, elke cel vult.


Yoga houdingen die de Manipura Chakra activeren


Paschimottanasana | Klassieke Vooroverbuiging

Deze voorovergebogen asana is een van de meest heilzame asana's voor het spijsverteringsproces. Deze stimulatie wordt veroorzaakt door de verbeterde bloedcirculatie en herstelt de beste functionele capaciteit van de lever, milt, alvleesklier en darmen. Het beoefenen van Paschimottanasana verhoogt daarom de spijsvertering en voorkomt constipatie. Door de Manipura Chakra te activeren, wordt het lichaam effectiever in het opnemen van voedingsstoffen in het lichaam.


Dhanurasana | Boog Houding

Deze achteroverbuigende asana genereert een enorme intra-abdominale massage van de verschillende organen van het spijsverteringsstelsel, met name de lever en de alvleesklier. De stimulatie van de zonnevlecht in deze houding draagt bij tot een efficiënte spijsvertering en de effectieve verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Het uitstrekken van de nek stimuleert de schildklier, waardoor de gezonde afscheiding van hormonen wordt bevorderd, wat de stofwisseling verbetert voor een ideale gewichtsbeheersing.


Ardha Matsyendrasana | Halve Wervelkolom Draaiing

Deze zachte draaiende houding stimuleert het spijsverteringsstelsel, de lever en de galblaas en bevordert daardoor het ontgiften en de spijsvertering.Edelstenen voor het Manipura Chrakra


Zonnevlecht chakra stenen helpen bij zowel emotionele als spirituele genezing en staan bekend om hun werking om de wilskracht te vergroten.


Ze spelen een waardevolle rol bij de genezing van problemen die te maken hebben met het gebied van het lichaam tussen het borstbeen en de navel.


Het derde chakra resoneert met de kleuren geel en goud en hun schakeringen.


Het is gemakkelijk om veel mooie gouden of gele kristallen te vinden en ze zijn allemaal krachtig om te helpen manifesteren en om je wilskracht te versterken.

Zoals: Amber, Ametrien, Honingcalciet, Citrien, Heliodoor, Pyriet, Tijgeroog, Zonnesteen, gouden Aurakwarts, ...

Shop juwelen met Manipura Chakra edelstenen

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Of laat een gepersonaliseerd juweel maken met stenen die bij jouw persoonlijke wens passen.

GRATIS E-BOOK

Klik op onderstaande afbeelding om dit gratis e-book te ontvangen.

Volg ons op Facebook en Instagram.


87 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page