jewels of joy

Jewels of Joy

niet zomaar een juweel

Voor deze exclusieve mala's koos ik voor edelstenen van hoogwaardige kwaliteit, gecombineerd met zilveren kralen en zijden draad. Het zijn stuk voor stuk unieke juwelen, met liefde, aandacht en vreugde handgemaakt.

Elke mala is anders en is gemaakt van verschillende soorten edelstenen met verschillende krachten, waardoor ze allemaal buitengewoon speciaal zijn. Ik gebruik een mix van kralen die elkaar zowel esthetisch als energetisch aanvullen.

Wat is een mala?

Een mala fungeert als een meditatieketting. Zowel in het boeddhisme als het hindoeïsme wordt een mala gebruikt om mantra’s te tellen tijdens een meditatie. Traditionele mala's bestaan uit 108 kralen, een Guru-kraal en een kwast.

Het getal 108 wordt als heilig beschouwd door vele oosterse religies. Zo zijn er bijvoorbeeld 108 heilige teksten en 108 heilige plekken in India en zouden 108 lijnen van energie ons hartchakra vormen. Ook zie je in de natuur 108 vaak terugkomen, zo is de diameter van de zon 108 keer de diameter van de aarde.

Daarnaast heeft een mala altijd een Guru-kraal. Dat is de grote kraal onderaan de mala. Gu-ru staat voor van duister naar licht. Dit kan je op veel verschillende manieren interpreteren - bijvoorbeeld van onwetendheid naar inzicht of van angst naar liefde.
 

Hoe een mala gebruiken?

Bij het mediteren met behulp van een mala wordt er meestal een mantra (herhalend woord, klank of zin) gebruikt. Vaak worden mantra's in het Sanskriet gereciteerd zoals OM (het geluid van creatie) of SAT NAM (waarheid is mijn identiteit), maar een mantra kan zo ‘eenvoudig’ zijn als het woord ‘liefde’ of 'ik ben genoeg'...

Het grote voordeel van het mediteren met een mala is dat het je helpt je gedachten bij je meditatie te houden.


Om je mantra's te tellen, hou je de mala in je rechterhand tussen duim en middelvinger (niet je wijsvinger, deze vertegenwoordigt namelijk het ego). Je middelvinger, waar de mala op rust, is de vinger die symbool staat voor lucht. Je duim, waarmee je de kralen telt, staat voor aarde. Als je met deze twee vingers je mala gebruikt doe je dit dus tussen hemel en aarde. Het staat symbool voor de brug die jij bent tussen deze twee elementen tijdens je meditatie.

 

Je begint met de kraal links van de ‘Guru kraal’. Nadat je een mantra hebt gereciteerd, gebruik je je duim om één kraal door te schuiven, tot je terugkomt aan de Guru-kraal. Als je wil doorgaan dan draai je de mala om en neemt de weg terug. Je gaat dus niet over de Guru-kraal heen, maar keert daar om net zo lang totdat je klaar bent om af te ronden. De Guru-kraal is het beginpunt, keerpunt en eindpunt.

Mala's worden vaak gebruikt bij yoga en meditatie, maar ze kunnen ook in het dagelijks gebruik een krachtig accessoire zijn, vooral als ze gemaakt zijn van edelstenen. Draag een mala om je nek of wikkel hem om je pols als een mooi en zinvol sieraad.

Ik hoop dat je heel veel fijne meditatiesessies zal hebben met je mala en dat ze meer mogen zijn dan een mooi sieraad (wat ze natuurlijk absoluut zijn!)

Het knopen

Mala's knopen is veel werk, maar voor mij is het een vorm van meditatie.

Het maken van een mala is een sereen proces. Als ik een mala knoop, zorg ik ervoor dat ik rustig ben en dat ik even kan afstand nemen van de buitenwereld en mijn dagelijkse bezigheden. Meestal reciteer ik in mezelf een mantra of ik zet muziek op waarin een mantra gezongen wordt. Elke mala wordt gecreëerd vanuit mijn hart.

De mala's zijn met de hand geknoopt, wat betekent dat er tussen elke kraal een knoopje gemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat de kralen makkelijk door de vingers schuiven en beschermt de kralen tegen beschadiging. Een bijkomend voordeel is dat als de mala zou breken de kralen niet loskomen.

Een mala kiezen

Je kunt een mala kiezen op basis van de werking van de edelstenen, maar ik vind een keuze op basis van jouw eigen intuïtie nog altijd de beste manier. Jij bent tenslotte degene die het best kan voelen of iets wel, of niet voor jou bestemd is.

 

Vind je geen mala die bij jou past? Dan maak ik graag een op maat gemaakte mala die bij jouw wensen en behoeften past.

Een mala op maat

Een handgeknoopte mala geheel naar jouw persoonlijke wensen en behoeften.

Neem contact met me op om je wensen te bespreken. Dan start een gezamenlijk proces. Ik stel je een aantal edelstenen voor die qua energie bij jouw wensen passen en jij maakt hieruit intuïtief een keuze.

Daarna maak ik een ontwerp dat ik je voorleg en waarover je je wensen kunt aangeven. En dan ga ik aan de slag met het knopen van je ontwerp.

Het resultaat is jouw unieke mala. Een krachtig sieraad dat aansluit bij jouw persoonlijke behoefte en energetisch volledig bij je past.

De prijs hiervoor hangt af van het soort stenen dat gekozen wordt, de grootte ervan en de afwerking van de mala. 

Je mala activeren

Voordat jouw mala wordt verzonden, wordt hij gereinigd en opgeladen met behulp van kristallen.

En dan is het aan jou... Hoewel de kracht van de mala veel te maken heeft met de natuurlijke stenen waarvan ze zijn gemaakt, is het ook cruciaal om je intenties erin te steken. Dus, zodra je de mala ontvangt, zorg er dan voor dat je hem activeert op volgende manier.

Zoek een rustige plek waar je volledig ontspannen en op je gemak bent. Focus op je adem en maak je ademhalingen langzaam en diep. Leg je mala in je handen en hou hem eventueel tegen je hart, terwijl je je concentreert op jouw intentie, wens of verlangen. Spreek met je kralen in de hand en vraag om steun en begeleiding bij het zoeken naar je intentie, wat dat ook mag zijn. Beëindig het activeren van je mala met een gevoel van dankbaarheid. Dit zal de energieën die je zojuist in je mala hebt gestoken verzegelen. Neem dan even de tijd om van het moment te genieten.

 

Onderhoud van je mala

 

Je mala is gemaakt van natuurlijke edelstenen en die vragen een speciale verzorging. Na verloop van tijd kan je mala wat uitrekken. Je kunt dit proces vertragen door je mala niet hangend, maar liggend te bewaren. 

In principe mag je mala nat worden, bijvoorbeeld als je in de regen loopt, maar sommige edelstenen kunnen minder goed tegen water. Daarom is het af te raden je mala te lang onder water te houden. 

Pas op met zonlicht. De kleuren van de edelstenen kunnen vervagen door direct zonlicht. Dit is vooral het geval voor: Citrien, Amethist, Fluoriet, Rookkwarts, Topaas, Rozekwarts, Kunziet, Aventurijn, Celestiet en Opaal.

De edelsteenkralen nemen energie in zich op. Wanneer je een intens leven leidt of in een omgeving bent met veel energie die in de kralen wordt opgeslagen kunnen deze na verloop van tijd een beetje dof worden. Je kunt de kralen laten ontladen door ze op een hematiet te leggen, kort af te spoelen onder koud stromend water (behalve Lepidoliet, Angeliet, Seleniet, Fluoriet, Pyriet, Hematiet, Malachiet en Celestiet) of met visualisatie reinigen.

Edelsteenkralen opladen doe je door ze op een bergkristal te leggen, of onder de volle maan.

Wat als je mala op een dag breekt? Er wordt gezegd dat dit niet zomaar gebeurt en je kunt er even bij stil staan waarom je mala nu juist op dit moment gebroken is. Is je intentie gerealiseerd en is het tijd om je intentie aan te passen? Is er iets veranderd, is er iets anders (meer) nodig in je leven? 

Je mala wordt het meest krachtig door hem regelmatig te gebruiken. Door je vaak te verbinden met je mala laadt je haar op met jouw intentie en jouw unieke energie. Jouw intentie en toewijding beïnvloeden de magie die zich in je dagelijks leven zal ontvouwen. 

Body of Joy maakt deel uit van Steps of Joy

  • YouTube
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Tweewekelijks gratis tips van ons?

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle