top of page

Jaspis: Eigenschappen & Verschillende Soorten


Jaspis is één van die edelstenen die iedereen zou moeten kennen. Jaspis is er in een grote verscheidenheid aan kleuren en ingewikkelde patronen, wat betekent dat je er misschien wel één bent tegengekomen zonder het te beseffen!


Hij is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het kan ook een krachtig hulpmiddel zijn in tijden van stress.


Ik heb enkele eigenschappen van jaspis uitgelicht, zodat je ze de volgende keer kunt herkennen als je ze ziet.


Wat is Jaspis?


Jaspis is een variëteit van chalcedoon, een microkristallijne vorm van kwarts. De chemische formule is SiO2 en het heeft een hexagonaal kristalsysteem.


Het is een gladde, ondoorzichtige en onzuivere edelsteen. Hoewel hij meestal wordt geassocieerd met de kleur rood, komt hij in verschillende kleuren voor.


Jaspis is bijna altijd veelkleurig, met een uniek en consistent patroon. Het kleurenpalet ligt meestal in het aardkleurenspectrum, waarbij rood, bruin, geel of groen de gebruikelijke kleuren zijn. Af en toe vind je een blauwe jaspis. De naam komt van de Latijnse woord voor gevlekte of gespikkelde steen.


Deze steen komt het meest voor in India, Rusland, Egypte, Madagaskar, Australië, en in veel landen in Zuid- en Noord-Amerika, maar nu wordt hij overal ter wereld gevonden.


Jaspis wordt het meest gebruikt in sieraden. Hij wordt gesneden in kralen en hangers en wordt ook gebruikt voor het snijden van cameeën. Jaspis heeft krachtige spirituele toepassingen, en mensen dragen vaak specifieke soorten jaspis op basis van wat zij op een bepaald moment in hun leven doormaken.Wat is de spirituele betekenis van Jaspis?


Van alle edelstenen is jaspis het beste tegen stress. Hij staat bekend als de "opperste verzorger" en zou helpen een staat van kalmte en zen te bereiken. Hij beschermt je energie door alle negativiteit te absorberen, dus het is een geweldige steen om bij de hand te hebben als je het moeilijk hebt.


Jaspis zou de waarheid van binnenuit naar boven halen en helpt je de dingen helder te zien en eerlijk te zijn tegenover jezelf. Voor de groene strijders onder ons: hij helpt ook bij het opruimen van milieuvervuiling en straling.


Naast de algemene helende eigenschappen van Jaspis hebben specifieke kleuren en vormen aanvullende eigenschappen:Rode Jaspis

Rode jaspis is diep van kleur en heeft een sterke band met de aarde.


Het is een zeer aardende steen en symboliseert kracht en uithoudingsvermogen, zowel emotioneel als fysiek.


Het is een geweldige steen om in de buurt te hebben als je te maken hebt met uitdagingen op het gebied van gezondheid en welzijn.


Rode Jaspis is zacht stimulerend en ook een uiterst beschermende steen. Hij kan straling en andere vormen van milieu- en elektromagnetische vervuiling neutraliseren.


Als uitstekende "zorgenkraal" kalmeert rode jaspis de emoties.


Als gezondheidssteen versterkt en ontgift Rode Jaspis de bloedsomloop, het bloed en de lever.Groene Jaspis

Zoals gezegd is jaspis de brenger van rust, en met name groene jaspis is ideaal voor iedereen die veel last heeft van angst.


Groene jaspis absorbeert alle negatieve energie en is goed voor iedereen die last heeft van nachtmerries. Zet een jaspissteen naast je bed voor verlichting van angsten.Gele Jaspis

Gele jaspis kan variëren van helder geel tot donker mosterdgeel en is een van de meest centrerende van de verschillende varianten.


Hij vertegenwoordigt de zonnevlechtchakra, het centrum van het lichaam.


Hij staat bekend om zijn ondersteuning van intellectuele helderheid, en is door de eeuwen heen een favoriet geweest van dichters, schrijvers en grote denkers.


Gele Jaspis helpt bij aandoeningen van de maag en het spijsverteringsstelsel, helpt bij een opgeblazen gevoel en is effectief bij de bevordering van weefselregeneratie.Breccie Jaspis

Breccie jaspis is een van de meest dramatische jaspisstenen. Hij is een mengeling van rood en bruin en is ook het meest ondoorzichtig.


Hij is vaak dooraderd met een diepgrijs patroon dat van dichtbij een zeer opvallend effect kan hebben.


Deze steen wordt gebruikt om verstrooide gedachten te focussen en een ingewikkelde situatie te doorgronden.


Breccie Jaspis is een bijzonder goede aardingssteen die kan helpen bij mensen die zich overweldigd voelen. Hij kan het organisatievermogen vergroten en tegelijkertijd helpen bij het ontwikkelen van creativiteit.Zebra Jaspis

Genoemd naar zijn zwarte en witte strepen, is de zebrajaspis steen verblindend in zijn contrast.


Als we kijken naar de betekenis van zebrajaspis, zien we dat deze staat voor het evenwicht tussen mannelijk en vrouwelijk.


Als je het evenwicht in jouw leven wilt herstellen, in welke vorm dan ook, bewaar dan een zebrajaspissteen in jouw zak terwijl je jouw dagelijks leven leidt.Picasso Jaspis

Picasso Jaspis lijkt vaak op een mooi schilderij. Het is een steen die ons eraan herinnert het leven te vieren en ervan te genieten.


Picasso Jaspis helpt bij de transformatie van relaties. Hij trekt gelijkgestemde mensen aan die trouwe en vertrouwde vrienden worden, en helpt oude vriendschappen die verloren waren gegaan te vernieuwen.


Hij is sterk aardend en kalmerend en helpt kracht en zelfdiscipline op te wekken. Picasso Jaspis is nuttig bij oogproblemen en kan gewichtsverlies bevorderen.Luipaard Jaspis

Luipaardjaspis, ook wel jaguarsteen genoemd, is genoemd naar zijn opvallende vlekken van prachtige kleur.


Geen twee stenen zijn hetzelfde en elke steen vertelt een uniek patroonverhaal.


Dit jaspis-kristal is geliefd om zijn ontgiftende eigenschappen en is een favoriet om het nieuwe jaar goed te beginnen.


Luipaard Jaspis helpt je om je te verbinden met je spirituele dierentotem. Hij wordt geassocieerd met spirituele ontdekking en sjamanistische reizen. Hij helpt bij zelfgenezing.


Luipaard Jaspis helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en het verminderen van lichaamsgeur.


Oceaan Jaspis

Oceaan Jaspis, ook bekend als Orbiculaire Jaspis, helpt bij het aanvaarden van verantwoordelijkheid en brengt geduld op.


Hij vergemakkelijkt de continuïteit van de cirkelvormige ademhaling. Verbetert het spijsverteringsproces en elimineert gifstoffen die lichaamsgeur en ziekte veroorzaken.


Beeldenjaspis

Beeldenjaspis bevordert het ecologisch bewustzijn en brengt stabiliteit en evenwicht. Hij bevat een boodschap en/of "plaatje" uit het verleden.


Beeldenjaspis is een steen van proportie en harmonie en stimuleert creatieve visualisatie.


Hij helpt om verborgen gedachten en gevoelens - verdriet, angsten, schuld, afgunst, liefde, hoop - naar de oppervlakte te brengen, om ze los te laten.


Brengt troost en verlicht angst.


Beeldenjaspis stimuleert het immuunsysteem en helpt bij aandoeningen van de huid en de nieren.


Kambaba Jaspis

Kambaba Jaspis wordt soms ook wel Krokodillen Jaspis genoemd.


Het kalmeert de geest en bevordert gevoelens van vrede.


Kambaba Jaspis vermindert angst en vergroot je eigenwaarde en brengt inspiratie en moed. Hij brengt wijsheid en het vermogen om met anderen om te gaan.


Het is een steen die uitermate goed is voor het zien en interpreteren van aura's en helpt bij de toegang tot de akasha-kronieken.


Kambaba Jaspis helpt bij de opname van vitaminen en mineralen en bij het reinigen van het lichaam van gifstoffen. Hij versterkt het immuunsysteem.


Mookaiet Jaspis

Mookaiet is een verzorgende steen die ondersteunt in tijden van stress. Hij brengt rust en een gevoel van heelheid.


Mookaiet helpt ons bij het nemen van beslissingen, vooral als we het moeilijk hebben. Hij moedigt veelzijdigheid aan en helpt ons veranderingen te accepteren.


Mookaiet voorziet ons van emotionele groei. Het helpt ons alle mogelijkheden in een situatie te ontdekken en de juiste te kiezen.


Mookaiet biedt een beschermend schild tegen negatieve of gevaarlijke situaties, elimineert en blokkeert ongewenste invloeden en afleidingen van buitenaf en onthult wat verborgen is.


Mookaiet bevordert energie en nieuwe ideeën, helpt ons enthousiast te worden en vriendelijkheid naar onszelf en anderen te brengen.


Mookaiet stabiliseert de algemene gezondheid van het hele lichaam en versterkt het immuunsysteem.Shop juwelen met Jaspis edelstenen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

GRATIS E-BOOK

Klik op onderstaande afbeelding om dit gratis e-book te ontvangen.

Volg ons op Facebook en Instagram.


55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page