top of page

Kristallen voor een betere communicatie


De keelchakra wordt in het Sanskriet ook wel de Vishuddha chakra genoemd, wat vertaald kan worden als 'zuiver' of 'zuivering' - een perfect woord voor de kracht van het leren gebruiken van de eigen stem.


Het vijfde chakra staat voor de manier waarop we onze dromen, gedachten en gevoelens communiceren, en hoe we ons zelfgevoel naar buiten brengen. Het is een enorm belangrijk chakra dat gevoelens van zelfvertrouwen, eigenwaarde en verbinding met zich meedraagt, en een brug of energiestroom helpt vormen tussen het hart en de geest.


Als onze keelchakra open en helder is, kunnen we onze 'zielenpoort' gebruiken om vrijuit te spreken, gehoord te worden en onze relaties met de mensen om ons heen te verdiepen. Tekenen van een geblokkeerde keelchakra kunnen zijn: het gevoel dat je stem niet geldig is, timide of verlegen zijn, conflicten of confrontaties uit de weg gaan, besluiteloos zijn en je overgeven aan menslievend gedrag. Het kan ook de andere kant opgaan en dan kun je merken dat je oneerlijk bent, spreekt zonder na te denken en ongevoelige dingen zegt die mensen kunnen kwetsen. In fysieke zin kan een geblokkeerde keelchakra zich uiten in problemen rond de keel en de nek. Je kunt veel keelpijn hebben, mondzweren, kaakpijn, schildklierproblemen, stijfheid in de nek, gebitsproblemen, en alle fysieke symptomen die het keelgebied aantasten, enz.


Het is belangrijk om onze keelchakra in balans te brengen. Als onze keel vrij is, onze tong vrij, en onze kaak los - kunnen we onze stem gebruiken om op te staan in deze wereld en ons eigen gevoel van kracht te vinden. Je woorden zijn een belangrijk middel van expressie en of ze nu op papier staan of hardop worden uitgesproken, deze woorden helpen ons te tonen wie we zijn.Helende Kristallen die een geblokkeerde Keelchakra vrijmaken


Keelchakra stenen delen een soortgelijk blauw kleurthema met de keelchakra. Als onze keel helder is, kan hij verbinding maken met het hart en de geest. Hij helpt ons onze ruimte in te nemen, onze waarheid te spreken en onze authenticiteit uit te drukken. Keelchakra stenen werken met hoge vibraties en brengen eigenschappen als moed, mededogen, vertrouwen en emotioneel evenwicht naar boven om je communicatievaardigheden, je gevoel van eigenwaarde en uitdrukkingsgemak te versterken. Bekijk enkele van mijn favoriete helende kristallen om blokkades in het keelchakra los te maken...Aquamarijn

Aquamarijn, de steen van de moed, uitnodigt je uit om er meteen in te duiken en dieper, dieper, dieper in je eigen ziel te zwemmen.


Aquamarijn is een talisman van de zeeën en brengt een sirenenzang van helderheid en waarheid, zelfs als de golven om je heen stijgen.


Deze edelsteen verzacht angsten rond de keel, maakt de greep van angst los en houdt je verbonden met je enige ware stem.Lapis lazuli

Lapis Lazuli is diepblauw met gouden spikkels. Het is een vorstelijke edelsteen die inspireert tot grote woorden, ondersteund door subliem zelfbewustzijn. Deze steen van waarheid is perfect voor het keelchakra en is al lang een metgezel van zieners, wijzen en openbare sprekers, omdat hij welsprekendheid en expressie stimuleert.


Ook schrijvers zullen profiteren van deze steen, want Lapis weet de creativiteit aan te boren.


Een andere manier waarop Lapis Lazuli je kan helpen schitteren is door het versterken van vriendschappen, want het is een steen die veel waarde hecht aan de kracht van de waarheid.Amazoniet

Amazoniet is de steen van strijdende vrouwen en het is dan ook geen verrassing dat Amazoniet een heler is van het hartchakra en het keelchakra.


Deze prachtige steen schittert in blauwe en groene tinten en belooft kracht, kennis, bescherming en betekenisvolle positiviteit. Net als de Amazonekrijgers is het een edelsteen die ons leidt naar een plaats van vertrouwen in onze eigen kracht. Dit kan allemaal beginnen met de stem en ons vermogen om onze eigen waarheid te filteren uit de stemmen die ons omringen.


Amazoniet zegt ja tegen jezelf op de eerste plaats zetten en weggaan van de zelftwijfel en angst voor oordeel. Het biedt kristalheldere communicatie en verbinding met het zusterschap.Blue Lace Agaat

Zacht en licht, Blue Lace Agaat gaat over zorgvuldige en authentieke articulatie. Deze keelchakrasteen weet dat de waarheid soms niet mooi is, maar laat ons zien hoe we onze woorden op een verantwoorde manier kunnen hanteren.


Door zijn zachte aard en zijn verzorgende element helpt hij ons die moeilijke gesprekken te voeren met degenen van wie we houden, maar hij zorgt er ook voor dat we daarbij ons zelfgevoel niet verliezen.


Het is een steen die pijn en woede vermindert, gemakkelijke energie aanmoedigt, en onze waarheidsstroom doordrenkt houdt van positiviteit en een hoger doel. Voor hen die toegang willen tot hun hoogste waarheid is dit de steen die je nodig hebt.Chrysocolla

Met z'n prachtige tinten groen en blauw, heeft Chrysocolla een kalmerende energie. Deze edelsteen heeft pure keelchakra en helende hartchakra vibraties. Hij wil je altijd kalmeren en je hele wezen in harmonie brengen.


Chrysocolla gaat over het verlichten van angst en depressie, en het aanmoedigen van zelfexpressie en het terugwinnen van persoonlijke kracht.


Dit is een geweldig juweeltje voor herstellende pleasers die nog steeds vasthouden aan angstige gevoelens rond het vinden van vreugde in het uiten van hun eigen stem. Dankzij het vermogen om de communicatie te versterken en op angst gebaseerd denken los te laten, is dit ook een geweldige steen voor het helen van relaties.Celestiet

Celestiet, ook een van de engelenstenen, gaat over hemelse energie, wijsheid van het derde oog chakra, en de schoonheid van heldere en duidelijke communicatie.


Deze prachtige lichtblauwe edelsteen straalt vrede en plezier uit en brengt lucht- en waterenergie om het vuur te doven.


Als we vanuit vuur communiceren, kunnen de vlammen van passie tot vernietiging leiden. Celestiet zorgt ervoor dat we verbonden zijn met onze waarheid en dat we een manier vinden om adem te halen, stilte in het denken te bevorderen en te spreken vanuit doelgerichtheid.Larimar

Larimar, een steen die doordrenkt is van gevoelens van ontspanning, gaat over die hoge trillingen en het loslaten van angsten. Deze edelsteen is vooral een keelchakrasteen, maar staat ook in verbinding met het hartchakra, het derde-oogchakra en het kruinchakra.


Het omgaan met al die bovenste chakra's herinnert ons eraan hoe alles met elkaar verbonden is en dat we, als we deze blokkades opruimen, toegang krijgen tot onze hogere macht en doelgericht door de wereld kunnen bewegen.


Voor Larimar betekent dat je waarheid spreken zonder angst. Larimar gaat over het hoogste goed en zal je aanmoedigen om altijd te doen wat je kunt om dat te omarmen.Hoe kan je deze stenen gebruiken?


Nu je een lijst hebt van de beste stenen om je keelchakra te openen en je eigen stem te vinden, zijn hier een paar manieren waarop je deze edelstenen kunt gebruiken om stagnerende energie op te ruimen. Bevrijd je stem en ontdek de magie van je eigen woorden met deze methodes ...


  • Kies sieraden met blauwe edelstenen om altijd bij je te hebben.

  • Plaats keelchakra stenen op je keel wanneer je meditatie, reiki of 5e chakra reiniging beoefent.

  • Houd een steen in de hand bij lastige gesprekken of bij spreken in het openbaar.

  • Vorm een kristalrooster, een altaar, of houd blauwe edelstenen bij de hand bij communicatie met het geestenrijk.


Besluit


De keelchakra is een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Wanneer we ons gehoord en begrepen voelen in plaats van onze tong in te slikken, verhoogt onze persoonlijke kracht en vertrouwen. We zijn beter uitgerust om onze waarheid te spreken en vallen niet in de valkuilen van frustratie en angst. Deze prachtige blauwe edelstenen kunnen ons helpen genezen en kunnen ons aanmoedigen om onze stem weer op te eisen, want per slot van rekening zal niemand voor ons opkomen.


Van welke keelchakra kristallen hou jij? Deel het met mij in de commentaren.

108 kralen Vishuddha Mala, armband en oorringen, speciaal ontworpen om het Keelchakra te ondersteunen.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie.

GRATIS E-BOOK

Klik op onderstaande afbeelding om dit gratis e-book te ontvangen.

Volg ons op Facebook en Instagram.


192 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page