Hoe edelstenen reinigen en opladen?

Bijgewerkt op: sep 23


Ontdek hier de beste manieren om jouw edelstenen te reinigen en op te laden, inclusief hoe je specifieke kristallen kunt opladen en reinigen.


Wist je dat de energie van jouw edelstenen uitgeput kan raken, net als de batterijen in elektronische apparaten? En wist je dat ze het licht van de maan, of andere dingen, nodig hebben om hun verloren energie terug te krijgen? Welkom in de wondere wereld van kristalreiniging!Waarom is het reinigen en opladen van edelstenen belangrijk?


Edelstenen behoren tot de meest beïnvloedbare voorwerpen op aarde. Omdat ze op trilling werken, zullen ze veranderen door de energieën waarmee ze in contact worden gebracht.


Wanneer je edelstenen op je lichaam draagt als sieraad, of ze in je persoonlijke ruimte integreert, stem je je eigen energie af op de stenen zelf. Dit betekent dat jullie tot op zekere hoogte een vibratie delen, en vreemde energieën kunnen een verkeerde afstemming in deze verbinding veroorzaken.


Bijvoorbeeld, een vriend komt thee drinken en begint de kristallen aan te raken die in de kamer staan opgesteld. De energie van deze vriend koppelt zich nu aan jouw kristallen, waardoor een verwarde trilling ontstaat.


Edelstenen moeten ook gereinigd worden als er iets traumatisch of negatiefs gebeurt met de persoon of ruimte waarmee het kristal gesynchroniseerd is. Slaapkristallen bijvoorbeeld zitten gewoonlijk vlak naast ons hoofd en absorberen de energieën die de geest van de gebruiker trachten te besmetten. Dit soort kristallen moet regelmatig worden gereinigd om ze te ontdoen van deze opgehoopte energie.


Edelstenen zetten zich volledig in voor jouw welzijn. Hierbij nemen ze onder andere spanningen en onzuiverheden uit je aura en lichaam over. Belangrijk is om je edelstenen regelmatig te laten herstellen door ze te reinigen en op te laden.


Het reinigen en opladen van edelstenen gaan hand in hand. Reinigen is nodig om de stenen te bevrijden van opgenomen energieën, terwijl opladen nodig is om de vibratie van de stenen te optimaliseren, zodat ze op volle kracht kunnen werken.


Hoe kristallen te reinigen


We zullen nu alle verschillende manieren bespreken waarop je jouw edelstenen kunt reinigen van opgehoopte energieën die jou of hen niet van dienst zijn!


Lees de opties door, en kies gewoon voor de optie die voor jou het beste aanvoelt.


Volle Maan Reiniging


Op de vraag hoe je edelstenen kunt zuiveren, zullen de meeste steenfanaten onmiddellijk zeggen dat je dat moet doen bij volle maan.


Het gebruik van het maanlicht als reinigingsmiddel is een van de krachtigste, maar tegelijkertijd meest delicate vormen van kristalreiniging en heroplading.


Hoe je dit concreet doet, kan je lezen in deze blog.Reinigende kruiden


Een andere leuke en makkelijke manier om je stenen te reinigen en op te laden is met gebruik van kruiden. Dit houdt in dat gedroogde kruiden worden verbrand, waarbij de stenen door de rook worden gehaald en de vibraties worden gezuiverd. Dit ritueel wordt gewoonlijk gebruikt om ruimtes te zuiveren van negatieve energieën, dus is het logisch dat dit ook goed zou werken met kristallen.


Een optie is het reinigen van edelstenen met salie. Salie is een superieure plant binnen het spirituele rijk, en heeft krachtige reinigende eigenschappen voor ruimtes, mensen en fysieke voorwerpen. Losse gebundelde salie werkt het beste, maar als je dringend behoefte hebt aan reiniging dan kan een salie wierookstokje tijdelijk dienst doen.


Dan is er nog het reinigen van kristallen met Palo Santo, een andere vorm van reiniging waarbij hout wordt gebruikt, in tegenstelling tot kruiden. Palo Santo is een boom die alleen in Peru en Venezuela voorkomt. Hij wordt gebruikt in vele genezingsrituelen, gericht op het zuiveren van negatieve energieën.


Bij beide vormen komen krachtige aroma's vrij, en het moet daarom altijd in een goed geventileerde ruimte worden gedaan.Reiniging met water


Het reinigen van edelstenen met water is een andere gemakkelijke methode om thuis te doen.


Daarvoor houd je je edelstenen minimaal vijf minuten onder stromend water. Dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de zee. Dit is een van de snelste reinigingsmethoden maar niet geschikt als grondige reiniging. Sommige stenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden.


De volgende stenen zijn niet geschikt om in water te reinigen of op te laden:


Hematiet

Fluoriet

Malachiet

Seleniet

Pyriet

Labradoriet

Celestiet

Haliet

Turkoois

Opaal

Gips

Apofyliet

Azuriet

Mandarijn Kwarts

Ulexiet

LepidolietWierook