top of page

Hoe je edelstenen kunt reinigen en opladen bij volle maan


Edelstenen hebben het vermogen om energieën te absorberen en vast te houden, zowel positieve als negatieve. Het is dus belangrijk om ze vaak te reinigen en de volle maan is het perfecte moment om dit te doen.


Als we in deze context "reinigen" zeggen, dan is dat op een energetisch niveau, en niet alleen om het stof van de edelstenen te verwijderen. Veel mensen geloven dat de volle maan de energie van een edelsteen kan zuiveren en ook de positieve energieën of natuurlijke eigenschappen die het bevat kan opladen.


Er zijn vele manieren waarop je je edelstenen kunt reinigen. Je kunt ervoor kiezen om ze onder water af te spoelen of een groter kristal te gebruiken. Maar de krachtigste manier om dit te doen, is volgens sommigen door ze in het licht van de volle maan te laden baden.


Hoe jouw edelstenen reinigen en opladen bij volle maan?


1. Verzamel je edelstenen, neem ze mee naar buiten in het maanlicht en leg ze uit. Idealiter worden ze op de aarde of een natuurlijk oppervlak gelegd. Edelstenen worden graag geaard, net zoals ons lichaam dat doet. Als je geen toegang hebt tot wat aarde of gazon om ze op te plaatsen, kun je ze ook gewoon op een vensterbank of op een natuurlijke ondergrond zoals een houten plaat, op een balkon plaatsen. Het is perfect als ze in het maanlicht staan - zelfs als die maan achter wolken zit.


2. Als je kunt, laat jouw edelstenen 's nachts buiten staan en verzamel ze 's morgens. Sommige mensen laten hun kristallen ook graag een tijdje in het zonlicht staan en laten ze 24 uur lang buiten staan. Sommige stenen houden echter niet van te veel zonlicht, dus wees voorzichtig wanneer je dit doet. En als het niet veilig of mogelijk is om jouw edelstenen de hele nacht buiten te laten, is dat ook niet erg. Laat ze gewoon zo lang mogelijk buiten staan.


3. De volle maan zal ook de natuurlijke eigenschappen van de edelstenen opladen. Het is echter heel belangrijk om jouw stenen ook op te laden met jouw eigen intenties. Waarin wil je dat jouw edelstenen jou ondersteunen? Misschien is er een doel dat je voor de komende maand hebt? Probeer je zoals altijd te richten op een behoefte in plaats van een wens wanneer je je intenties bepaalt. Het kan echt alles zijn wat je denkt nodig te hebben en wat niemand anders kwaad zal doen. Je kunt deze intenties hardop uitspreken of op een stuk papier schrijven, doe wat voor jou goed voelt.


4. De laatste stap is ervoor te zorgen dat je je dankbaarheid uitspreekt tegenover jouw edelstenen, de Universele Energie, God, of wat jouw hogere macht ook moge zijn. Neem de tijd om je te concentreren op de dingen waar je dankbaar voor bent. De tijd nemen om je edelstenen te reinigen en op te laden is een prachtig maandelijks ritueel en een gelegenheid om echt contact te maken met je innerlijke zelf, je te verbinden met de natuurlijke wereld en je edelstenen.


Opgepast bij regen


Het is belangrijk op te merken dat wolken de energie van de maan niet beïnvloeden. Dus hoewel het ideaal en, volgens sommigen, krachtiger is voor je edelstenen om in direct maanlicht te staan, is het niet volledig essentieel. Dus als het bewolkt is of regent, kun je nog steeds je edelstenen reinigen met de energie van de volle maan.


Zorg er gewoon voor dat je edelstenen uitzet die OK zijn om in contact te komen met water. Houd bijvoorbeeld Seleniet en Malachiet binnen, want de regen zal ze beschadigen. Kristallen zoals de Kwartsfamilie en de meeste trommelstenen zijn veilig om buiten in de regen te staan. In feite helpen regen en water ook om ze te reinigen. Sommige mensen geven er zelfs de voorkeur aan hun kristallen in een doorzichtig plastic bakje of onder glas te leggen om ze buiten te beschermen. Het hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden en waar je je prettig bij voelt.


Ritueel om los te laten

Dus verzamel je mooie edelstenen en geef ze een schoonmaakbeurt in het prachtige volle maanlicht!


De volle maan is ook een krachtige tijd om alles wat je niet langer dient los te laten. Hoewel het dus belangrijk is om intenties te zetten met de edelstenen die je hebt gereinigd, wil je tijdens deze krachtige tijd misschien ook een ritueel uitvoeren om de energie van de volle maan optimaal te benutten.


Je zou een kaars kunnen aansteken, een aantal dingen opschrijven die je wilt loslaten en dan het papier waarop je het schrijft verbranden en de as teruggeven aan de aarde. (Zorg ervoor dat je dit buiten doet of in een vuurvaste container, veiligheid voor alles!) Deze oefening is krachtig, omdat het kan helpen om het oude op te ruimen, om ruimte te maken voor het nieuwe dat je manifesteert door intenties te stellen met je kristallen. Zoals altijd, vertrouw op je eigen intuïtie en wat voor jou goed voelt.Wil je graag jouw collectie edelstenen uitbreiden? Kijk dan even bij onze Jewels of Joy. Stuk voor stuk unieke juwelen met een eigen energie en werking.


Vind je geen sieraad dat bij jou past? Dan maak ik graag een op maat gemaakte mala, armband of oorringen die bij jouw wensen en behoeften past.


en Instagram: https://www.instagram.com/petrademey/
808 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page