top of page

Kristallen voor Waarheid: maak je geest helder om je waarheid te spreken

Bijgewerkt op: 18 nov. 2021


Heb je de neiging om confrontatie te vermijden? Zo ja, dan ben je niet de enige. Velen zien het aanpakken van hun problemen met anderen als een manier om conflicten uit te lokken. In werkelijkheid is het zo dat hoe meer we onze emoties vasthouden, hoe groter het conflict wordt. Het opkroppen van je frustraties lost ze niet op. Het vertraagt alleen de oplossing, waardoor het probleem ondertussen intern kan escaleren.


Daarom is het zo belangrijk voor je geestelijke gezondheid en spirituele vooruitgang dat je leert je waarheid te spreken.

Verbinding maken met de energie van helende kristallen voor waarheid zal de keelchakra openen. Kristallen voor waarheid zijn een geweldige manier om over de angst en twijfel heen te komen die je stil houden. Als we weten dat we onze gevoelens moeten communiceren, maar te bang zijn om in de pot te roeren, komt dat vaak door een energieblokkade in onze keelchakra.


Energieblokkades kunnen het gevolg zijn van een negatief zelfbeeld, ervaringen uit het verleden en vele andere onderliggende kwesties. Werken met helende kristallen voor de waarheid kan je geest ten goede komen door je zachtjes te begeleiden bij het overdenken en beoordelen van deze kwesties.


Hoe meer je jezelf het vertrouwen, mededogen en respect gunt om te voelen dat je emoties er mogen zijn, hoe krachtiger je je zult voelen om ze aan te pakken. Het ritueel dat verderop beschreven wordt, gebruikt kristallen voor bewuste communicatie om je te helpen openhartig te zijn tegenover jezelf en anderen. We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we nalieten om een probleem met iemand op te lossen, dat we onze gevoelens over de kwestie lieten oplopen, en dat we later ontploften over iets onbelangrijks dat eigenlijk over het aanvankelijke probleem ging. Door bij jezelf te rade te gaan via dit eenvoudige ritueel met helende kristallen voor de waarheid, kun je stoom afblazen en een manier vinden om je gevoelens te uiten als ze opkomen.


Maar eerst dit...


Welke kristallen helpen om je waarheid te spreken?


Omdat blauw de kleur is die wordt geassocieerd met de keelchakra, kan in het algemeen elk blauw kristal helpen om dat gebied in balans te brengen.

Hierbij mijn top 6.1. Sodaliet

Blauwe sodaliet brengt harmonie en rust in onze communicatie en kalmeert onze negatieve gedachten. Het helpt ons ook onszelf beter te begrijpen, zodat we ons authentiek kunnen uitdrukken.


Dit kristal helpt je om je gedachten uit te spreken op een manier die anderen zullen begrijpen. Het heeft een kalmerende, vertrouwenwekkende energie die je de kracht en het comfort geeft om te zeggen wat je moet zeggen zonder angst of twijfel.2. Lapis lazuli

Lapis lazuli is de ideale steen voor zelfontdekking omdat hij ons helpt bij de waarheid te komen over wie we zijn. Het verdiept ons bewustzijn, onthult ons doel en inspireert ons om op zoek te gaan naar de kennis die ons een betere versie van onszelf zal maken.


De diepblauwe steen is ook geweldig als je moeite hebt om je innerlijke wijsheid te horen. Het helpt je om op jezelf te vertrouwen, maar ook om de kracht van je woorden te begrijpen en de impact die je woorden op anderen kunnen hebben. Met dit wijze inzicht kun je bewuster communiceren.


3. Blauwe Apatiet

Jezelf uitdrukken is geen gemakkelijke opgave, maar door een brok blauwe apatiet in je zak te stoppen, wordt het misschien gemakkelijker. Blauwe apatiet is een steen van inspiratie, en het inspireert je om jezelf te zijn. Er is geen reden om je waarheid voor de wereld te verbergen en blauwe apatiet stimuleert je om jezelf volledig te uiten.4. Aquamarijn

Heb je de gewoonte om te veel na te denken over wat je gaat zeggen? Deze kalmerende edelsteen is precies wat je nodig hebt. Aquamarijn wordt geassocieerd met water en heeft een zeer vloeiende en gemakkelijke energie. Dit kristal helpt je aanwezig te blijven en flexibel te zijn wanneer je met anderen communiceert. In plaats van gefixeerd of gehecht te raken aan hoe een gesprek zou moeten gaan, wast aquamarijn alle stress of spanning uit je geest en helpt het je om met de stroom mee te gaan.


Aquamarijn is ook een steen van empowerment. Het helpt ons om kracht te tonen zonder geweld. Dat is iets dat altijd van pas komt als we ons willen uiten en met de keelchakra werken.


5. Kyaniet

Als het idee om jezelf bloot te geven je het koude zweet doet uitbreken, grijp dan naar een stukje kyaniet om je te helpen door die weerstand heen te breken. Het helpt je om volledig in je kracht van expressie te stappen, je ware essentie te bezitten en in je waarheid te staan op je unieke pad.
6. Blauwe kant agaat

Dit dromerige, lichtblauwe kristal is helemaal gericht op het verlichten van stress en spanning. Blauwe kantagaat helpt je zenuwen of zorgen te kalmeren voordat je je authentieke zelf met de wereld deelt. Dus als je zenuwachtig bent om iets te zeggen, geeft het je een beetje zen dat je nodig hebt zodat je je kunt laten zien als je ware zelf.Een ritueel om je te helpen je waarheid te spreken


Wat heb je nodig:

  • je favoriete blauwe edelsteen

  • een stuk papier + pen

Spreek je Waarheid Ritueel Stappen:

  1. De beste manier om je waarheid te spreken is door eerst met jezelf te oefenen. Geef jezelf 's ochtends 30 minuten om dit ritueel te doen. Begin met het pakken van een pen, een stuk papier en het door jou gekozen kristal.

  2. Houd in je niet-schrijvende hand je kristal vast en begin dan vrij te schrijven. Schrijf alles op wat er in je hoofd omgaat. Denk niet, bekritiseer niet - schrijf gewoon. Zuiver je innerlijke dialoog. Laat je oordelen varen en ga op in je stroom van bewustzijn. Schrijf tot al je gedachten eruit zijn, en je de pagina volgeschreven hebt.

  3. Verscheur het papier. Bewaar het niet. Dit is geen dagboek waar je op terugkijkt om perspectief te krijgen. Dit is een oefening in loslaten, eerlijk zijn, en je gedachten naar buiten brengen zonder te aarzelen of je in te houden. Gooi de stukjes papier in de prullenbak. Als je dit doet, maakt het je geest vrij van dingen die je er gewoon even uit moest gooien. Het kan helpen om je te ontdoen van boze, bittere of kleingeestige emoties, zodat je de rest van de dag kunt benaderen vanuit een meer verheven, heldere en kalme staat van expressie.

Doe dit een paar keer per week, en kijk of je het verschil voelt! Het opent je om in staat te zijn je waarheid te spreken.Mala, armband en oorringen 'Truth' met Lapis lazuli en Tijgeroog hebben een stimulerende invloed op het keelchakra en helpen je om in alle situaties zowel de waarheid te onderscheiden als de waarheid te spreken.en Instagram: https://www.instagram.com/petrademey/
131 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page