top of page

Natuurlijke facelift met Japanse gezichtsmassage

Bijgewerkt op: 16 okt. 2020
Japanse gezichtsmassage combineert de therapeutische voordelen van oosterse en westerse massage om jou een natuurlijke ‘face-lift’ te geven. Je zult je verjongd voelen als je gezichtsspieren worden gerevitaliseerd en gevoed waardoor je je diep ontspannen voelt en een gezonde teint hebt.


Wat is Japanse gezichtsmassage?


Deze massage is een Japanse techniek voor gezichtsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van meridianen, acupunctuurpunten en lymfedrainage. Deze vorm van massage wordt al sinds 1472 toegepast in Japan. De massage verbetert de bloedcirculatie waardoor toxines en dode huidcellen worden verwijderd. Naast het gezicht worden ook de schouders, nek en hoofd gemasseerd.


Voordelen van een Japanse gezichtsmassage


Deze combinatie van oliemassage en acupressuur zal:

 • De bloedcirculatie verbeteren om de gezichtsspieren en huid te voeden.

 • De eliminatie van afvalstoffen bevorderen.

 • De gezichtsspieren versterken en verstrakken om huidverzakking en het ontstaan ​​van rimpels te minimaliseren.

 • Een gezonde celgroei stimuleren om de genezing van beschadigde huid te ondersteunen.

 • De mentale helderheid en concentratie verbeteren.

 • De elasticiteit van de huid en de mobiliteit van het gezicht maximaliseren.

 • Gezichtsspanning en pijn in het gezicht en de kaak verzachten.

 • Stress verminderen om jouw welzijn te bevorderen.


Zie er stralend uit met een natuurlijke facelift!


De Japanners geloven dat je om mooi te zijn ook gezond moet zijn, en dat schoonheid veel meer is dan alleen de huid. Japanse gezichtsmassage gebruikt de oude vorm van anma- en acupressuurmassage op de oppervlakkige en diepere spieren van het gezicht, wat niet alleen de spierspanning beïnvloedt, maar ook het uiterlijk van de huid, waardoor je gezicht straalt van gezondheid en vitaliteit!


Wat is het verschil met een gewone gezichtsmassage?


Er zijn duidelijke verschillen tussen Japanse en westerse gezichtsmassages. De kern van de westerse gezichtsmassage is een soepele, lichte streling van het oppervlakkig weefsel. Japanse gezichtsmassage maakt gebruikt van een veel grotere, meer gevarieerde en nog veel meer verfijnde toepassing van technieken: shiatsu, drukpuntmassage.


Bij veel gezichtsmassages ligt de nadruk op de gebruikte producten. De kracht van deze gezichtsmassage is de focus op de genezende voordelen van de technieken. In de Chinese geneeskunde weerspiegelen verschillende delen van ons gezicht onze interne organen. Acupressuurpunten op het gezicht hebben invloed op het lokale gebied en stimuleren een gezondere energiestroom naar het lichaam als geheel.Massage tips bij spanningshoofdpijn


Als je lange tijd geconcentreerd achter de computer zit, kun je last krijgen van een zwaar gevoel in je voorhoofd, vermoeide ogen en hoofdpijn achter de ogen.


Pas deze tips toe om de pijn te verzachten:


 • Wrijf je handpalmen tegen elkaar tot ze warm aanvoelen. Plaats ze dan over je ogen heen. De warmte en de duisternis laten je ogen onmiddellijk ontspannen.

 • Strijk met twee vingers van het midden van je voorhoofd met lichte druk naar de slapen. Herhaal dit enkele keren.

 • Masseer het punt tussen je wenkbrauwen, waar de neusbrug en het voorhoofd samenkomen. Bewerk dit punt met een stevige druk gedurende een minuut. Je kan gewoon drukken of een circulaire beweging maken. Kijk wat het meeste effect heeft voor jou.

 • Masseer met je wijs- en middelvinger de slapen door met lichte druk kleine cirkeltjes te maken. Geef af en toe even 2 seconden iets meer druk en laat weer los.

 • Knijp zachtjes in je wenkbrauwen vanaf de binnenzijde in de richting van de slapen.

 • Je kunt ook wat pepermuntolie op je voorhoofd masseren langs de haarlijn. Dit geeft direct een verlichtend gevoel.

 • Masseer met de toppen van je vingers je de volledige hoofdhuid met langzame, stevige, draaiende bewegingen. Behandel zo je volledige schedel.

 • Pluk met je vingers zachtjes aan je haren over je hele schedel. Dit is ideaal om spanningen te ontladen.
Wil je zelf graag eens de heilzame werking van een Japanse gezichtsmassage proberen?

Boek in oktober een lichaamsmassage naar keuze en krijg gratis 15 minuten Japanse gezichtsmassage.

Of reserveer een Hoofd-nek-schouder- en gezichtsmassage van 60 minuten.

Online te boeken via deze pagina.

57 weergaven0 opmerkingen
bottom of page