top of page

De helende werking van massage met Jade


In holistische geneeswijzen en kristaltherapie wordt groene Jade beschouwd als een gelukssteen die wordt geassocieerd met goede gezondheid, rijkdom en liefde.


Hij wordt ook geassocieerd met het 4e chakra, de spirituele krachtbron in het hartcentrum, en hij is ook verbonden met water en de astrologische tekens Kreeft, Vissen, Weegschaal en Maagd.Deze verbanden kunnen worden onderverdeeld in drie gebieden van voordeel:1. Omdat Jade geassocieerd wordt met het hartchakra, is het nuttig bij de behandeling van stress, angst en stoornissen van de bloedsomloop.


2. Geassocieerd met het hartchakra en het teken Maagd, is het de steen van liefde, kracht en voortreffelijkheid.


3. Omdat hij geassocieerd wordt met water, werkt hij op het gebied van de emoties en op vrouwelijk gebied (eerst liefde, dan intuïtie en mededogen). Het werkt ook in op de nieren, stimuleert en reguleert hun functie en het versterkt ook het immuunsysteem.


Volgens de kristaltherapie heeft Jade ook kalmerende en verzachtende eigenschappen, het neemt angst weg, troost en roept op tot welwillendheid. Vervolgens helpt het het hart om mededogen te vinden om de juiste beslissingen te nemen, brengt emoties in evenwicht en geeft bescheiden en heldere ideeën. Tenslotte opent het je geest en zet het aan tot vernieuwing.


Nefriet Jade is samengesteld uit de mineralen ijzer, calcium en magnesium. Magnesium maakt 40% uit van jade, en het geeft ver-infrarode warmte af.Onderzoek uit 2002* heeft uitgewezen dat de ver-infrarood stralen die in Jade stenen worden aangetroffen bepaalde effecten hebben op het menselijk lichaam, met name op de huid, de bloedsomloop en de vitalisering van de huidcellen. Fijngemalen Jade poeders werden gescreend op stralingseigenschappen en getest op de effecten van ver-infrarode stralen op de menselijke huid door temperatuurwaarneming met behulp van een infrarood thermisch analyse-instrument. Als resultaat van het meten van het effect van Jade op het menselijk lichaam werd ontdekt dat Jade een hoge ver-infraroodstraling afgeeft.


Deze ver-infrarode stralen dringen het menselijk lichaam binnen en vergemakkelijken de toevoer van zuurstof door de rode bloedcellen die aan elkaar kleven te splitsen.


Omdat er zoveel gezondheids- en welzijnsvoordelen verbonden zijn aan Jade, wordt het vaak gebruikt voor huidproducten, kussens, matten, bouwmaterialen voor huizen, juwelen en in massages.*Yoo BH, Park CM, Oh TJ, Han SH, Kang HH, Chang IS. Skin Research Institute, Pacific Corp. / R & D Center, 314-1, Bora-ri Kiheung-eup, Yongin-si, Kyounggi-do, Korea 449-900 JAN 31, 2002


Gua Sha gezichtsmassage


In de traditionele Chinese geneeskunde wordt gua sha (gwah-shah) uitgevoerd door met een jadesteen in de vorm van een boemerang of met een afgeronde rand langs het gezicht en lichaam te schrapen om spierspanning te verlichten, de bloedsomloop te stimuleren en ontstekingen te verminderen.


Voordelen van een Gua Sha gezichtsbehandeling:

  • Vermindert wallen

  • Verhoogt de circulatie

  • Laat spierspanning los

  • Lift de huid en geeft contouren aan het gezicht

  • Stimuleert de collageenproductie


Deze vrij eenvoudige behandeling levert een veelheid aan voordelen op, zowel onmiddellijk als op lange termijn. Eerst en vooral bevordert gua sha de lymfedrainage, waardoor wallen afnemen.


Eveneens stimuleert het de bloedsomloop. Dit verhoogt de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen die de huid bereiken en kan resulteren in een algehele helderdere en stralende teint. Het is ook een uitgelezen techniek om spierspanning los te maken, die je gezicht naar beneden kan doen trekken, zozeer zelfs dat het vaak een "Oosterse Botox gezichtsbehandeling" wordt genoemd.


Ook kan het een behoorlijk merkbaar (zij het tijdelijk) liftend en contourverhogend effect hebben, waardoor meer definitie ontstaat, vooral rond de jukbeenderen en de kaaklijn.


Dit zijn allemaal effecten die je meteen zult zien, een zegen voor degenen die op zoek zijn naar cosmetische behandelingen die onmiddellijke bevrediging bieden en tot een week of zo kunnen duren. Maar de experts zijn het erover eens dat, met herhaalde behandelingen, gua sha gezichtsbehandelingen ook kunnen helpen bij het stimuleren van de collageenproductie (vertaling: minder rimpels), en ervoor zorgen dat alle eerder genoemde voordelen alleen maar meer merkbaar worden en langer aanhouden.


Het goede nieuws? Je kunt een gua sha gezichtsbehandeling gemakkelijk zelf doen (daarover meer in een volgend artikel) of je kunt het laten doen bij Body of Joy.


Wat kun je verwachten tijdens een Gua Sha gezichtsbehandeling?


Dit is een gezichtsbehandeling om helemaal tot rust te komen. Het is een zeer ontspannende, ontgiftende behandeling. Je gaat achterover liggen en sluit je ogen, waarna er een olie op je gezicht aangebracht wordt om de jadestenen soepeler over de huid te laten glijden.


De gezichtsmassage kan worden gedaan als een op zichzelf staande behandeling of kan gecombineerd worden met een rug-en nekmassage waarbij jadestenen gebruikt worden.en Instagram: https://www.instagram.com/petrademey/
75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page