top of page

Chakra Balance

Mijn mantra:
"Ik groei, heel en verruim mijn bewustzijn, allemaal in volmaakte balans."

KOOPJE!! €76,50 -> 68,80

Interesse?

Contacteer mij

Deze unieke mala is met de hand geknoopt met 108 edelstenen die elk van de zeven chakra's vertegenwoordigen om je te helpen je balans te vinden. Een rijke mix van energie en kleuren.

De mala bestaat uit een combinatie van : Mookaietjaspis, Zonnesteen, Heliodoor, Aventurijn, Fluoriet, Sodaliet en Amethist. De energetische cirkel wordt gesloten met een Amethist als goeroekraal en een 7-chakra hangertje.

Lengte (zonder goeroekraal en hangertje): 80cm
Lengte hangertje: 4cm

Rode Jaspis

De rode energie van Jaspis stimuleert de Basis- of Wortelchakra, gelegen aan de basis van de ruggengraat, en regelt de energie voor kinesthetisch voelen en bewegen. Het is de basis van fysieke en spirituele energie voor het lichaam. Wanneer de Basis Chakra in balans is, wint het fysieke lichaam aan kracht en uithoudingsvermogen, en wordt de spirituele energie opnieuw aangewakkerd in de vorm van veiligheid en een gevoel van eigen kracht. Het leidt vaak tot onafhankelijkheid en spontaan leiderschap.

Zonnesteen

De oranje tinten van Zonnesteen identificeren zich met het Heiligbeen Chakra, of Tweede Chakra, gelegen onder de navel en boven het schaambeen. Het controleert de energiestroom en is het zwaartepunt van het lichaam. Het is het centrum van de Levenskracht van het lichaam, en regelt de informatiestroom van het lichaam naar de geest en van de geest naar het lichaam. Onderbuikgevoelens, intuïtie, en andere "niet-lineaire" communicatie komt van dit chakra. Als het uit balans is, manifesteren de symptomen zich als verwarring, te grote afhankelijkheid van anderen, onderdrukking van gevoelens, onvermogen om vreugde te voelen, angst voor sensualiteit of seks, en frustratie. Als het in evenwicht is, heb je gratie, voel je plezier in het leven, merk je dat je flexibel bent en dat je "met de stroom mee kunt gaan" en dat in een goede geest.

Heliodoor

Heliodoor concentreert zich op de Zonnevlecht Chakra, het energie distributie centrum en de chakra van relaties. Deze chakra bevindt zich tussen de ribbenkast en de navel, en controleert het immuunsysteem en de spijsvertering. Wanneer je fysiek in balans bent, heb je kracht om infecties te bestrijden, ben je vrij van allergische reacties, en ben je in staat om de voedingsstoffen die je binnenkrijgt te gebruiken. Wanneer de zonnevlecht uit balans is, voel je angst - voor de teleurstelling of het ongenoegen van anderen of om je leven en je pleziertjes ondergeschikt te maken aan de wil van anderen. Wanneer de zonnevlecht in balans is, ben je vrij om de wereld te interpreteren door middel van je eigen gedachten en emoties en leef je niet in angst om de dictaten van anderen te overtreden.

Aventurijn

Verbonden met de Hart Chakra, opent groene Aventurijn ons hart voor liefde door het loslaten van emotionele obstakels en negatieve gedachtepatronen die het hart verhinderden te helen en die ons vermogen om te vertrouwen op liefde blokkeren. Groene Aventurijn stimuleert ons om meer over onszelf en onze plaats in deze wereld te leren. Bekend als "de gelukssteen", trekt groene Aventurijn overvloed, geluk en succes aan. Het is een geweldige steen om financiële zekerheid aan te trekken of om succes in een onderneming te manifesteren.

Fluoriet

Blauwe Fluoriet activeert de Keel Chakra, de stem van het lichaam. Als het geblokkeerd is, of uit balans, kan het de gezondheid van de andere chakra's beïnvloeden. Als hij in balans en open is, kan hij uitdrukken wat we denken en voelen. We kunnen onze ideeën, overtuigingen en emoties communiceren en zo onze persoonlijke waarheid in de wereld brengen.

Sodaliet

Sodaliet is een kristal dat krachtig vibreert met het derde oog. Het helpt je om dingen te verduidelijken en ze op een heldere manier te zien. Het is geweldig om de geest te ontspannen en je open te laten staan voor spirituele leiding en intuïtie. Als je last hebt van zelftwijfel en angst, helpt Sodaliet je heel goed bij het opbouwen van vertrouwen in jezelf.

Amethist

Amethist draagt een hoge, zachte energie met zich mee, die vooral stimulerend werkt op het Derde Oog, de Kruin en de Etherische Chakra's. Meditatie met Amethist kan wonderen doen om eventuele blokkades op te ruimen en zowel het Derde Oog als de Kruin Chakra's in balans te brengen.
De Kruinchakra bevindt zich boven op het hoofd en is onze poort naar het universum. Het controleert hoe we denken, en hoe we reageren op de wereld om ons heen. Het is de bron van onze overtuigingen en de bron van onze spiritualiteit. De Kruinchakra verbindt ons met de hogere niveaus van bestaan en is de bron van universele energie en waarheid. Als de Kruin in balans is, zijn onze energieën in balans.

bottom of page